CIP reinigen

CIP reiniging van installaties, installatiedelen en/of leidingwerk zonder deze te hoeven demonteren.

Kenmerken en mogelijkheden

Cleaning In Place

CIP-reinigen of CIP-reiniging is voor bedrijven in de food, farma en chemie een cruciaal onderdeel van hun productieproces. Zij moeten immers voldoen aan zeer strenge eisen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Dat vraagt om maatwerk.

CIP staat voor 'Cleaning In Place'. Het CIP-reinigen of CIP-reiniging van installaties, skids en leidingwerk kan op uiteenlopende manieren plaatsvinden. Afhankelijk van uw product en productieproces kunt u onder meer kiezen uit de volgende mogelijkheden voor cleaning in place:

 • Centraal
  CIP-installatie met een of meerdere tanks op een centrale plek, inclusief leidingwerk en centraal regelsysteem dat meerdere installaties of delen daarvan voorziet van CIP-vloeistof

 • Integraal
  CIP-installatie met een of meerdere tanks, inclusief leidingwerk en regelsysteem dat een installatie of deel daarvan voorziet van CIP-vloeistof

 • Losse unit
  CIP-systeem op (verrijdbare) skid met enkele of meerdere tanks, inclusief leidingwerk en regelsysteem dat een installatie of deel daarvan voorziet van CIP-vloeistof

Medebepalend daarbij zijn uiteraard de eisen die de markt en de overheid aan u stellen. Een standaard CIP-installatie voor machine reiniging volstaat dan ook zelden.
 

Specialist in CIP reiniging

RIJKERS is al decennialang specialist in CIP reiniging, met name in kritische sectoren als de food en farma. We doen daarbij geen enkele concessie op het gebied van risicobeheersing, en focussen volledig op de betrouwbaarheid en continuïteit van uw processen. Gaat het om machine reiniging door middel van CIP reiniging, dan leveren we uitsluitend maatwerk.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 322 50 00

Pre-engineering: snel inzicht

Wilt u al in een vroeg stadium inzicht hebben in bijvoorbeeld de kosten? Dan is pre-engineering een uitkomst.

We zijn bijna dagelijks bij klanten op de werkvloer voor inbedrijfstelling, uitbreiding, optimalisatie, service of support. Hierdoor kennen we de praktijk als geen ander en weten we de ‘do’s and don’ts’. Tijdens het voorontwerp houden wij dus niet alleen rekening met uw specifieke wensen, maar passen wij onze kennis en ervaring toe om tot de ideale en bedrijfszekere installatie te komen. Na de pre-engineering kunnen wij ook het benodigde budget bepalen waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.

Neem nu contact op

Of bekijk onze competenties

CIP reinigen

CIP reinigen van installaties of delen daarvan en leidingwerk zonder deze te hoeven demonteren.

Meerdere constructie-opties

 • Als onderdeel van procesinstallatie (centraal of integraal)
 • Als skid (losse doseerunit)
   
Vraag offerte aan
CIP reiniging

We produceren specifieke CIP installaties speciaal voor food en farma.

Daarbij gebruiken we roestvast staal met de allerhoogste afwerkingsgraad voor zowel de installaties en de skids als het leidingwerk.

Vraag offerte aan

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie