Kalkmelkinstallatie

Specifieke procesinstallaties op maat voor het
aanmaken en doseren van kalkmelk.

Kenmerken en mogelijkheden

Kalkmelkinstallaties op maat

Het aantal toepassingen met kalkmelk neemt alsmaar toe. Dit is mede het gevolg van de lagere grondstofkosten van kalk ten opzichte van die van loog. Een prijsverschil dat bovendien alleen maar groter wordt. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer producenten kiezen voor een op maat gemaakte kalkmelkinstallatie voor kalkmelk aanmaken en kalkmelk doseren.

Kalkmelk wordt gebruikt voor tal van toepassingen, zoals:

 • Ontharding en aanharding van drinkwater
 • Als wasvloeistof in rookgasreiniging
 • Neutralisatie en uitvlokken voor afvalwaterreiniging
 • Specifiek additief voor zuivel- en voedingsmiddelen
 • Bindmiddel en additief voor slibverwerking
 • Base (vervanging loog) in de chemische industrie
   

Kalkmelk aanmaken: bewezen oplossingen

Het aanmaken van kalkmelk en doseren van kalkmelk vraagt om een doordacht procedé. RIJKERS heeft jarenlange ervaring in de vervaardiging van maatwerk kalkmelkinstallaties. Daarom zijn we dé partner voor het ontwerp, de bouw en de inbedrijfstelling van uiterst betrouwbare kalkmelkinstallaties die aan alle eisen voldoen.

Een kalkmelkinstallatie op maat bestaat veelal uit een menginstallatie en een doseerinstallatie, in combinatie met opslaan, wegen en transporteren. Of het nu gaat om gebrande kalk of gebluste kalk: onze oplossingen zijn gebaseerd op bewezen inzichten en technieken. Hierdoor krijgen bekende problemen als aangroei, het dichtslibben van leidingen en het uitzakken van de kalkmelksuspensie geen kans.
 

Let’s make your business flow

Uw kalkmelkinstallatie moet aan alle kwaliteitseisen voldoen, maar ook jaar in, jaar uit met minimaal onderhoud probleemloos werken. Wij leggen de lat op 99% bedrijfszekerheid.

Onze enige ‘voorwaarde’ is dat we verder mogen kijken dan het bestek of de aanleverspecificaties. Doorgaans behalen we dan namelijk een beter resultaat: een hogere kwaliteit van de kalkmelkinstallatie, van het aanmaak- en doseerproces en dus van uw product. Zo houden we uw business in beweging.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 335 54 50

Kalkmelkinstallatie Haven van Antwerpen

Uitgelichte case

Haven van Antwerpen

In het Antwerpse havengebied is het baggeren en bergen van slib nodig om diepgang te garanderen en ruimte te bieden aan de scheepvaart. Met het ontwerp en de realisatie van een kalkmelkaanmaak- en doseerinstallatie, leverde RIJKERS een bijdrage aan een succesvol conditioneringsproces van het slib.

Lees verder

Pre-engineering: snel inzicht

Wilt u al in een vroeg stadium inzicht hebben hoe uw installatie eruit komt te zien, hoeveel ruimte hiervoor nodig is en de kosten? Dan is pre-engineering een uitkomst.

We zijn bijna dagelijks bij klanten op de werkvloer voor inbedrijfstelling, uitbreiding, optimalisatie, service of support. Hierdoor kennen we de praktijk als geen ander en weten we de ‘do’s and don’ts’. Tijdens het voorontwerp houden wij dus niet alleen rekening met uw specifieke wensen, maar passen wij onze kennis en ervaring toe om tot de ideale en bedrijfszekere installatie te komen. Na de pre-engineering kunnen wij ook het benodigde budget bepalen waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.

Neem nu contact op

Of bekijk onze competenties

Kalkmelk aanmaken en doseren

Specifieke procesinstallaties voor kalkmelk aanmaken en kalkmelk doseren.

Meerdere constructie-opties

 • Als turn-key procesinstallatie
 • Als skid (losse unit)
   
Vraag offerte aan
Kalkmelkinstallatie

We produceren specifieke kalkmelkinstallaties, geheel afgestemd op de gewenste toepassing.

Daarbij gebruiken we voornamelijk roestvast staal met de allerhoogste afwerkingsgraad voor zowel de kalkmelkinstallatie als de silo’s, hoppers, tanks, mengers en het leidingwerk. Afhankelijk van de toepassing kunnen we hiervoor ook hoogwaardigere materialen zoals bijvoorbeeld titanium, hastelloy, (super) duplex en cunifer toepassen, maar ook staal of kunststoffen zijn mogelijk.

Vraag offerte aan

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie