Poeder mengen en
vloeistof mengen

Mengtechniek voor food, farma en chemie.

Kenmerken en mogelijkheden

Mengen van poeders en vloeistoffen

Poeders mengen en het mengen van vloeistoffen is een cruciaal onderdeel van het productieproces. Van producteigenschappen en gewenste hoeveelheden tot en met productieomstandigheden en hygiënevereisten: ze vragen om maatwerk.

Op de juiste manier poeders mengen of het nauwkeurig mengen van vloeistoffen? Voor het aanmaken van uw product is een menginstallatie nodig die met tal van factoren rekening houdt:

  • Lost uw product op of blijft het een suspensie?
  • Hoe groot is het risico op verzadiging?
  • Is uw product gevoelig voor vocht?
  • Hoe reageert het bij dispergeren, injecteren of homogeniseren?
  • Welke hygiënevereisten zijn voor uw product (extra) van belang?

Het is slechts een greep uit de vele vragen die beantwoord moeten worden om een menginstallatie te ontwerpen die recht doet aan uw product. Van het type roerwerk en de snelheid van mengen tot en met het verzadigingsniveau en het samenspel met de doseerinstallatie: het moet allemaal worden afgestemd op uw product en het proces dat het moet ondergaan. Poeder mengen of vloeistof mengen, maar geheel op maat.
 

Specialist in mengtechniek

RIJKERS is al decennialang specialist in mengtechniek: zowel poeder mengen als vloeistof mengen voor kritische markten als de food, farma en chemie. We doen daarbij geen enkele concessie op het gebied van risicobeheersing, en focussen volledig op de betrouwbaarheid en continuïteit van uw processen. Daarom leveren we op het gebied van mengtechniek uitsluitend maatwerk.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 322 50 00

Pre-engineering: snel inzicht

Wilt u al in een vroeg stadium inzicht hebben in bijvoorbeeld de kosten? Dan is pre-engineering een uitkomst.

We zijn bijna dagelijks bij klanten op de werkvloer voor inbedrijfstelling, uitbreiding, optimalisatie, service of support. Hierdoor kennen we de praktijk als geen ander en weten we de ‘do’s and don’ts’. Tijdens het voorontwerp houden wij dus niet alleen rekening met uw specifieke wensen, maar passen wij onze kennis en ervaring toe om tot de ideale en bedrijfszekere installatie te komen. Na de pre-engineering kunnen wij ook het benodigde budget bepalen waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.

Neem nu contact op

Of bekijk onze competenties

Poeder mengen

Mengen wordt vooral toegepast in complete procesinstallaties met combinatie van transporteren en doseren, maar kan ook afzonderlijk en/of in skidvorm toegepast worden.

Meerdere mengopties

  • Mengen in mengtank
  • Mengen in menger
  • Mengen in leidingwerk
     
Vraag offerte aan
Vloeistof mengen

We produceren specifieke mengsystemen speciaal voor food, farma en chemie.

Daarbij gebruiken we voornamelijk roestvast staal met de allerhoogste afwerkingsgraad voor zowel de mengsystemen als de silo’s, hoppers, tanks, mengers en het leidingwerk. Afhankelijk van de toepassing kunnen we hiervoor ook hoogwaardigere materialen zoals bijvoorbeeld titanium, hastelloy, (super) duplex en cunifer toepassen, maar ook staal of kunststoffen zijn mogelijk.

Vraag offerte aan

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie