CIP installatie op maat

Voor het reinigen van vaste onderdelen 
en leidingwerk van gesloten installaties.

Kenmerken en mogelijkheden

CIP installaties voor food en farma

Als producent in de food of farma moet u aan zeer strenge eisen voldoen op het gebied van kwaliteit, veiligheid en hygiëne. Voor het reinigen van uw installaties, skids en leidingwerk voldoet een standaard CIP installatie in veel gevallen echter niet. Een CIP-systeem op maat is dan het antwoord.

Zo’n beetje het laatste wat u wil is contaminatie of de aanwezigheid of groei van microbacteriën. Voor kritische markten zijn daarom bijna altijd specifieke materialen en een specifieke afwerking nodig. 'Cleaning In Place' op maat dus. 

Centraal, integraal of als unit

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Centrale CIP installatie
  CIP installatie met een of meerdere tanks op een centrale plek, inclusief leidingwerk en centraal regelsysteem dat meerdere installaties of delen daarvan voorziet van CIP-vloeistof
   
 • Integrale CIP-installatie
  CIP-installatie met een of meerdere tanks, inclusief leidingwerk en regelsysteem dat een installatie of deel daarvan voorziet van CIP-vloeistof
   
 • CIP systeem als losse unit
  CIP-systeem op (verrijdbare) skid met enkele of meerdere tanks, inclusief leidingwerk en regelsysteem dat een installatie of deel daarvan voorziet van CIP-vloeistof
   

Let’s make your business flow

We zijn zeer ervaren in het vervaardigen van CIP-installaties op maat.

Als installatiespecialist voor de food en farma hebben we niet alleen veel kennis en ervaring van de processen, ook begrijpen we precies wat de markt van u vraagt op het gebied van hygiëne. Zo houden we uw business in beweging.

Neem direct contact op

Of bel ons: +31(0)41 322 50 00

Pre-engineering: snel inzicht

Wilt u al in een vroeg stadium inzicht hebben hoe uw installatie eruit komt te zien, hoeveel ruimte hiervoor nodig is en de kosten? Dan is pre-engineering een uitkomst.

We zijn bijna dagelijks bij klanten op de werkvloer voor inbedrijfstelling, uitbreiding, optimalisatie, service of support. Hierdoor kennen we de praktijk als geen ander en weten we de ‘do’s and don’ts’. Tijdens het voorontwerp houden wij dus niet alleen rekening met uw specifieke wensen, maar passen wij onze kennis en ervaring toe om tot de ideale en bedrijfszekere installatie te komen. Na de pre-engineering kunnen wij ook het benodigde budget bepalen waardoor u een goed onderbouwde beslissing kunt nemen.

Neem nu contact op

Of bekijk onze competenties

CIP-installatie

CIP reinigen van installaties of delen daarvan en leidingwerk zonder deze te hoeven demonteren.

Meerdere constructie-opties

 • Als onderdeel van procesinstallatie (centraal of integraal)
 • Als skid (losse doseerunit)
   
Neem contact op
CIP installaties

We produceren specifieke CIP installaties speciaal voor food en farma.

Daarbij gebruiken we roestvast staal met de allerhoogste afwerkingsgraad voor zowel de cip-installaties en de skids als het leidingwerk.

Neem contact op

Kwaliteit en veiligheid:
Geen handboek, maar een mentaliteit

Kwaliteit en veiligheid worden bij ons in één adem genoemd. Samen vormen ze het fundament van ons bedrijf en de systemen die we ontwikkelen.

Meer informatie