Procesinstallatiebouw en procesoptimalisatie

Proactief meedenken bij het realiseren van procesinstallaties en zelf procesoptimalisaties voorstellen en doorvoeren: dat kenmerkt de oplossingsgerichte werkwijze van RIJKERS. Een toegevoegde waarde die onze opdrachtgevers waarderen. Of het nu gaat om het bouwen van een bordes of nieuwe tanks met leidingwerk, of het realiseren van complete procesinstallaties, inclusief besturing.

Procesoptimalisaties
Aan de bouw van elke procesinstallatie gaat een gedegen projectplan vooraf. RIJKERS neemt hiervoor de volledige ketenregie in handen. Daarbij kan het gaan om nieuwbouw, maar ook om modificatie van bestaande installaties. Zijn er aanpassingen nodig om weer te voldoen aan de meest actuele veiligheidseisen? Liggen er verbeterkansen op het gebied van efficiency? RIJKERS analyseert, adviseert en implementeert. Het resultaat kan variëren van nieuwe softwaretoepassingen tot de koppeling van kantoor- en productieomgeving voor een uitgekiende data-analyse en verregaande managementinformatie.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++