Wat wij doen

Door uw productspecifieke expertise te combineren met onze verregaande proceskennis, komen wij voor ieder vraagstuk tot de juiste oplossing. Van het leveren van een tank met leidingwerk en bordes, de realisatie van een complete procesinstallatie inclusief besturing, tot en met service en onderhoud.

Ontwerp

Een goede voorbereiding vormt bij RIJKERS de basis voor elk doordacht ontwerp. Om ervoor te zorgen dat elke investering, uitbreiding of aanpassing in uw productieproces verantwoord is, denken onze processpecialisten al tijdens de haalbaarheidsstudie met u mee. Hoe ziet uw proces eruit? Wat is uw doelstelling? Met uw specifieke flow- en procesdiagrammen als vertrekpunt, komen onze engineers tot een doordacht ontwerp of uitgekiende optimalisatie.

Integraal ontwerp
Als een van de weinige processpecialisten biedt RIJKERS de mechanische, softwarematige en elektrotechnische ontwerpen integraal aan. Naast lay-outtekeningen van de beoogde procesinstallatie, werktekeningen, instrumentatielijsten en procesberekeningen, ontwikkelen wij ook de functionele beschrijving met flowcharts, 3D-tekeningen en een Piping & Instrumentation Diagram (P&ID). Zo bent u verzekerd van een ontwerp dat aan uw verwachtingen voldoet. Een bedrijfseconomisch verantwoorde investering die volledig is afgestemd op uw processen en doelstellingen.

Projectteam als basis voorbeeldinstallatie
Procesinstallatiebouw en procesoptimalisatie

Proactief meedenken bij het realiseren van procesinstallaties en zelf procesoptimalisaties voorstellen en doorvoeren: dat kenmerkt de oplossingsgerichte werkwijze van RIJKERS. Een toegevoegde waarde die onze opdrachtgevers waarderen. Of het nu gaat om het bouwen van een bordes of nieuwe tanks met leidingwerk, of het realiseren van complete procesinstallaties, inclusief besturing.

Procesoptimalisaties
Aan de bouw van elke procesinstallatie gaat een gedegen projectplan vooraf. RIJKERS neemt hiervoor de volledige ketenregie in handen. Daarbij kan het gaan om nieuwbouw, maar ook om modificatie van bestaande installaties. Zijn er aanpassingen nodig om weer te voldoen aan de meest actuele veiligheidseisen? Liggen er verbeterkansen op het gebied van efficiency? RIJKERS analyseert, adviseert en implementeert. Het resultaat kan variëren van nieuwe softwaretoepassingen tot de koppeling van kantoor- en productieomgeving voor een uitgekiende data-analyse en verregaande managementinformatie.

Proactief meedenken in optimalisatieproces
Service en onderhoud

Service is voor RIJKERS meer dan alleen een betrouwbare levering en nazorg. We bieden een compleet pakket van diensten dat garant staat voor een betrouwbare procesinstallatie en continuïteit van uw productie, uiteraard tegen optimale cost of ownership. Zo verzorgen wij niet alleen het planmatig preventief onderhoud op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak, maar verlenen wij ook goede eerste- en tweedelijnsservice bij storingen.

Focus op bedrijfszekerheid
Preventief onderhoud is een belangrijke pijler onder de continuïteit van uw productie. Daarom verzorgt RIJKERS ook inspectiebezoeken en –rapporten. Doordat alle onderhoudswerkzaamheden goed op elkaar zijn afgestemd, bent u verzekerd van een vlot verloop en minimale hinder. Uiteraard kunt u ook een onderhoudscontract op maat bij ons afsluiten.

Meerwaarde door meedenken
Cases

RIJKERS realiseert de meest uitdagende projecten voor de (licht) chemische, food- en zuivelindustrie. Wij ontwerpen, bouwen en optimaliseren procesinstallaties, inclusief ondersteunende constructies zoals trappen en bordessen, voor de productie of verwerking van verf, industriële lijmen, wasmiddelen, voedingsmiddelen en zuivelproducten. Met kalkmelkinstallaties als een van de specialismen.

Benieuwd wat wij zoal doen? En wat de resultaten zijn? Neem dan een kijkje bij onze projectcases.

Bekijk onze cases >

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++