Over RIJKERS

RIJKERS is opgericht in 1934 en maakt sinds 2009 deel uit van de SLB GROUP, een familiebedrijf met een internationale scope. Typerend voor de aanpak van RIJKERS is de volledige ketenregie. Wij verzorgen alles van analyse, advies, procesbesturing en engineering tot productie, montage, inbedrijfstelling, nazorg, service en onderhoud. Daarbij lopen we voorop in kennis, vakmanschap en flexibiliteit. Veel aandacht gaat uit naar optimalisatie, gericht op relevante ontwikkelingen in de industrie.

Specialist in procestechnologie

RIJKERS ontwerpt, bouwt en optimaliseert procesinstallaties voor projecten in de food-, zuivel- en (licht) chemische industrie. Met als specialisme de handling van poeders en vloeistoffen. Onze kracht ligt in het passend ondersteunen van onze klanten bij het inrichten en optimaliseren van hun (toekomstige) processen. Dit komt tot uiting in doordachte systemen voor opslag, transport, wegen, doseren, mengen en injecteren.

Op de volgende punten maken wij het verschil:

 • Betrouwbaarheid
 • Gedegen projectleiding, sterke organisatie
 • Realistische planning
 • Risicomanagement en kwaliteitsborging
 • Mechanische en elektrotechnische engineering
 • Bedrijfseconomisch verantwoord advies
 • Doordachte oplossing met minimale cost of operation
 • Minimale verstoring van uw bedrijfsprocessen
 • Vakmensen met passie voor procestechniek

Egbèr Smits
Directeur
E. e.smits@slb-group.nl
T. +31 (0)6 - 53 41 69 02
LinkedIn

Hein van de Wetering
Commercieel manager
E. hein.vande.wetering@rijkerspt.nl
T. +31 (0)6 - 55 27 67 67
LinkedIn

 

Frits van der Ven
Technisch manager
E. frits.van.der.ven@rijkerspt.nl
T. +31 (0)6 - 13 11 76 60
LinkedIn

Voor wie wij werken

Vooral bij complexe vraagstukken met lastig hanteerbare grondstoffen en producten maakt RIJKERS het verschil. Onze focus op betrouwbaarheid en continuïteit van uw processen leidt tot weloverwogen oplossingen. Niet voor niets vinden onze procesinstallaties met systemen voor opslag, transport, wegen, doseren, mengen en injecteren hun weg naar de meest veeleisende opdrachtgevers in Europa en daarbuiten.

Opdrachtgevers in kritische industrieën
Onze opdrachtgevers zijn kritische producenten in de voedingsmiddelen-, zuivel- en (licht) chemische industrie. Bedrijven die heel bewust kiezen voor verregaande expertise, doeltreffende risicobeheersing en gedegen projectleiding. En niet te vergeten: voor een langetermijnrelatie. Iedere opdrachtgever heeft bij ons dan ook een vast aanspreekpunt. Iemand die zorgt voor goede persoonlijke begeleiding en volledig verantwoordelijk is voor elk project.

Missie en visie

Missie
Bijdragen aan de verbetering van bedrijfsprocessen van producenten, voornamelijk in de voedingsmiddelenindustrie. Op basis van beproefde technologie uitgekiende maatwerkoplossingen realiseren. Daar ligt de meerwaarde van RIJKERS. Mensen maken bij ons het verschil. Betrouwbaarheid, passie, vakkennis en opleiding zijn de pijlers onder ons bedrijf. We streven naar duurzame relaties, met medewerkers en met opdrachtgevers. RIJKERS is een typisch familiebedrijf met een internationale scope.

Visie
Voedingsmiddelen zijn van levensbelang, zeker met het oog op de snelle groei van onze wereldbevolking. Daarom draagt RIJKERS bij aan slimme technologische oplossingen in de voedingsmiddelenindustrie. Cruciaal hierin is de combinatie van kennis, kostenbewustzijn en flexibiliteit. Zo zijn wij een onderdeel in het handhaven en verbeteren van de toppositie van de Nederlandse industrie op het gebied van agro en food.

Over de SLB GROUP

De SLB GROUP – met haar dochterondernemingen RVS NON FERRO, RIJKERS en SLB HIGHTECH – ontwikkelt en bouwt machines en installaties, met name voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Ons doel? Bijdragen aan slimme technologische oplossingen in food, water en milieu. Daarbij zetten we in op duurzame relaties met opdrachtgevers en medewerkers. Onze dochterondernemingen werken als zelfstandige businessunits en maken daarbij gebruik van één gezamenlijke productie-, assemblage- en montage-unit. Als groep hebben we stevige groeiambities.

Lees meer over de SLB GROUP >

Certificaten, kwalificaties en competenties

De onderscheidende expertise van RIJKERS gaat samen met een breed scala aan technische kwalificaties, competenties en bedrijfscertificeringen.

 • Geavanceerd ERP-systeem en 3D CAD-software
 • Diverse bedrijfscertificaten, waaronder NEN-EN-ISO 9001:2015, VGM-beheerssysteemcertificaat VCA**, EN-288 en EN 3834-2
 • Zeer uitgebreide laskwalificaties, waaronder NEN-EN-ISO 9606-1-, HDN- en ASME IX-certificaten
 • Lid van de Hygienic Design Network
 • Beantwoorden aan de hoogste hygiënenormen volgens de General Food Law

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++