ESF-project draagt bij aan continuïteit

De kracht van RIJKERS Procestechnologie is kennis. Systeemkeuzes, procesberekeningen en het ontwikkelen van een werkend concept: alles wat met procestechniek te maken heeft, is voor ons vertrouwd terrein. Bij RIJKERS gaat proceskennis hand in hand met een persoonlijke benadering. Voor onze opdrachtgevers ontwikkelen we dan ook procesoplossingen die exact aansluiten op de toepassingseisen van elk gewenst product.

Investeren in welzijn medewerkers
De markt waarin RIJKERS opereert, verandert snel. Dat geldt ook voor de vraag van onze opdrachtgevers. Kortere doorlooptijden van projecten vereisen een efficiëntere werkwijze. binnen onze organisatie om voorop te blijven lopen. De toenemende druk op mensen brengt risico’s met zich mee. Om overbelasting bij onze mensen op kantoor én op de werkvloer te voorkomen, investeren we via een ESF-project in het welzijn en welbevinden van al onze medewerkers. Zo kunnen we ook in de toekomst voorop blijven lopen.

ESF-subsidie
Met behulp van subsidie van het Europees Sociaal Fonds zet RIJKERS zich in om medewerkers een gezond werkklimaat te blijven bieden, tot aan hun pensioen. Nieuwe ontwikkelingen en voortschrijdend technisch inzicht vereisen een groot aanpassingsvermogen van de organisatie en onze medewerkers. Met dit project willen we dan ook aansluiten op de snel veranderende vraag uit de professionele markt. Dat doen we door het uitwisselen en borgen van de aanwezige vakkennis, het bevorderen van een gezond leer- en werkklimaat, het verbeteren van de werkomstandigheden en het verminderen van de werkdruk. De ESF-bijdrage biedt ons een mooie kans medewerkers langer aan ons te binden en zo de continuïteit van RIJKERS Procestechnologie te waarborgen.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++