Dubbele certificering voor RIJKERS: VCA** én ISO

RIJKERS heeft flinke stappen gezet door het behalen van twee voorname certificeringen: ISO 9001:2008 en VCA**. De eerste bevestigt de gedegen kwaliteitsborging volgens een doordachte systematiek, de tweede onderstreept het deugdelijke veiligheids- en risicobeleid van de organisatie. RIJKERS volgt hiermee zusterbedrijf RVS NON FERRO op, dat de certificeringen al langer in bezit heeft.

Het behalen van de beide certificaten is het resultaat van een uitgebreide driedaagse audit die onlangs is uitgevoerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf Kiwa. Daarbij werd RIJKERS op alle modules getoetst. Ook een projectbezoek op locatie maakte deel uit van het traject. RIJKERS slaagde voor alle onderdelen met vlag en wimpel, zonder een enkel aandachts- of verbeterpunt. Zowel het ISO- als het VCA**-certificaat is drie jaar geldig. In die periode vindt ieder jaar een tussentijdse toetsing plaats, waarbij we moeten aantonen dat we nog steeds aan alle eisen voldoen.

Bevestiging van inzet op kwaliteit
De VCA**-certificering geeft RIJKERS de mogelijkheid om als hoofdaannemer met onderaannemers te werken en dus grotere opdrachten aan te nemen. “Ook het ISO-certificaat is belangrijk voor het bedrijf”, stelt algemeen directeur Egbèr Smits. “Beide certificaten zijn een bevestiging van ons continue streven naar kwaliteit en optimale proces- en risicobeheersing.”

Bekijk het ISO-certificaat en het VCA**-certificaat.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++