ISO 9001:2008 en het VCA**-certificaat

RIJKERS scoort met dubbele certificering

RIJKERS is opnieuw beloond voor zowel het toepassen van het managementsysteem als voor het veiligheids- en risicobeleid. Het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2008 en het VCA**-certificaat zijn twee certificaten die we al sinds 1996 in ons bezit hebben. Een mooie dubbelslag waar wij erg trots op zijn.

Het behalen van het certificaat ISO 9001:2008 is het resultaat van een uitgebreide vierdaagse audit die onlangs is uitgevoerd door het onafhankelijke kwaliteitszorgbedrijf Kiwa. Daarbij is RIJKERS op alle modules getoetst, en er werd geen enkele tekortkoming geconstateerd. Het ISO-certificaat is drie jaar geldig. In die periode vindt er ieder jaar een tussentijdse toetsing plaats, waarbij we moeten aantonen dat we nog steeds aan alle eisen voldoen.

VCA**-certificering

Naast het ISO-certificaat ontvangt RIJKERS het VCA**-certificaat. Deze beloning voor het veiligheids- en risicobeleid is drie jaar geldig. Algemeen directeur Egbèr Smits is trots op de erkenning: “Wij vinden het erg belangrijk dat iedereen binnen ons bedrijf op een veilige en gezonde manier werkt. Dit wordt ondersteund door het VCA**-certificaat, maar ook plezier in het werk en milieuaspecten komen in de certificering aan bod.

Onze medewerkers zorgen ervoor dat RIJKERS hoogwaardige producten van roestvaststaal- en aluminiumsoorten kan vervaardigen voor de nationale en internationale industrie. In dat verwerkingsproces hebben we nu eenmaal veelvuldig te maken met veiligheidsprocedures en lichamelijke inspanning. Het behalen van beide certificaten is een bevestiging van ons goede beleid daarin.”

Ontmoet de auteur