Vacature technisch manager productie

Cookers en vriezers voor een Finse organisatie. Een CIP-systeem voor een zuivelfabrikant. Alle projecten die we bij SLB GROUP realiseren, zijn klantspecifiek. Aan jou als manager van de productie de uitdaging om de technische realisatie van onze gevarieerde en aansprekende opdrachten in goede banen te leiden. Jij zorgt dat onze productie nu én in de toekomst op rolletjes loopt. En dat onze mensen met plezier naar hun werk gaan.

 

Dit ga je doen

Jij bent eindverantwoordelijk voor de productie-unit en daarmee voor de technische realisatie van onze projecten, veelal machines en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Je zit dan ook regelmatig om de tafel met jouw ‘opdrachtgevers’: de projectleiders en andere collega’s van de businessunits RVS NON FERRO en RIJKERS. Als een project is gestart, de tekeningen zijn gemaakt en de inkoop is geregeld, zet jij de lijnen uit. Zo overleg je met de planner en voormannen van de verschillende afdelingen van jouw unit (voorbewerking, lassen, assemblage en externe montage) over de planning en woon je kick-offmeetings bij.

 

In onze moderne werkplaats in Uden, waar 25 mensen zich met hart en ziel voor onze projecten inzetten, houd jij continu de vinger aan de pols. Hierbij heb je oog voor de planning, de processen en de kwaliteit van de gevraagde producten. Tegelijkertijd kunnen voormannen, maar ook andere productiemedewerkers bij jou terecht met vragen. Blijkt een tekening niet geheel correct? Merk je dat een collega ondersteuning nodig heeft? Is een lasoplossing niet uitvoerbaar? Dan denk je mee over oplossingen en schakel je eventueel met projectleiders, inkoopmedewerkers, werkvoorbereiders of engineers van RVS NON FERRO en RIJKERS. Ook woon je de evaluaties van projecten bij.

 

Doordat jij tot in de puntjes op de hoogte bent van projecten, zie jij als geen ander wat er nodig is om ook in de toekomst kwalitatief hoogwaardige producten te blijven leveren. Je bent daarom nadrukkelijk betrokken bij de verbetering van processen, productiepakketten en productiemogelijkheden. Zo doe je voorstellen, bijvoorbeeld voor een investering in een nieuwe machine. En je denkt als lid van ons managementteam mee over de koers van SLB GROUP, waarbij jij met name input levert over de productie(processen).

 

Dit ben jij

Met jouw technische deskundigheid, drive en verantwoordelijkheidsgevoel draag je bij aan onze, vaak complexe, projecten en ga je altijd voor de beste kwaliteit. Je hebt oog voor (technische) details, maar bent ook in staat om project- en procesoverstijgend te werken en te denken. Daarnaast houd je van afwisseling, kun je goed schakelen tussen taken en zet je graag een stap extra om doelen te bereiken. Ook ben je een prettige gesprekspartner en heb je vliegensvlug door hoe de vork in de steel zit bij projecten.

Verder heb je:

  • Hbo-niveau en forse technische kennis, bij voorkeur van werktuigbouwkunde.
  • Minimaal tien jaar ervaring met machinebouw en procesinstallaties in de hoogwaardige voedingsmiddelenindustrie.
  • Goede technische capaciteiten, met name op het gebied van productietechnieken.
  • Goede leidinggevende en coachende kwaliteiten.
  • Ervaring met ERP-systemen.

Dit bieden wij je

  • Een salaris tussen € 3.500,- en € 5.000,- bruto per maand, passend bij je kennis en ervaring.
  • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid bij de projecten die je draait.
  • Uitstekende pensioenregeling.
  • De mogelijkheid om zelf je werktijden in te delen, voor een goede balans tussen werk en privé. Dit gebeurt altijd in overleg.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++