Ontwerp

Een goede voorbereiding vormt bij RIJKERS de basis voor elk doordacht ontwerp. Om ervoor te zorgen dat elke investering, uitbreiding of aanpassing in uw productieproces verantwoord is, denken onze processpecialisten al tijdens de haalbaarheidsstudie met u mee. Hoe ziet uw proces eruit? Wat is uw doelstelling? Met uw specifieke flow- en procesdiagrammen als vertrekpunt, komen onze engineers tot een doordacht ontwerp of uitgekiende optimalisatie.

Integraal ontwerp
Als een van de weinige processpecialisten biedt RIJKERS de mechanische, softwarematige en elektrotechnische ontwerpen integraal aan. Naast lay-outtekeningen van de beoogde procesinstallatie, werktekeningen, instrumentatielijsten en procesberekeningen, ontwikkelen wij ook de functionele beschrijving met flowcharts, 3D-tekeningen en een Piping & Instrumentation Diagram (P&ID). Zo bent u verzekerd van een ontwerp dat aan uw verwachtingen voldoet. Een bedrijfseconomisch verantwoorde investering die volledig is afgestemd op uw processen en doelstellingen.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++