Zuivelindustrie

RIJKERS koppelt ruime kennis van de zuivelverwerkende industrie aan jarenlange ervaring in het realiseren van procesinstallaties. Natuurlijk ligt de focus daarbij op de specifieke toepassingen van u als opdrachtgever. Door alle kennis slim samen te brengen, dragen we bij aan (onderdelen van) procesinstallaties die aansluiten bij uw situatie, zowel in technische als in bedrijfseconomische zin. Met minimale operationele kosten als resultaat. Veel aandacht gaat uit naar uitgekiend projectmanagement. We zetten snel en efficiënt de juiste stappen: van werktuigbouwkundig ontwerp tot implementatie in uw productielijn.

Procesbeheersing en veiligheid voorop
Gedegen risicobeheersing, een hoogwaardig sanitair ontwerp en een scherp oog voor (voedsel)veiligheid gaan bij RIJKERS hand in hand. Als lid van het Hygienic Design Network (HDN) lopen wij voorop in het hanteren van de strengste normen binnen de zuivelindustrie. Waarin dit tot uiting komt? Bijvoorbeeld in de CIP-, SIP- en kalkmelkinstallaties die we realiseren. Daarnaast is RIJKERS al meer dan twintig jaar ISO- en VCA**-gecertificeerd, en beschikken we over de meest uitgebreide laskwalificaties.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++