Voedingsmiddelenindustrie

RIJKERS is actief over de volle breedte van de voedingsmiddelenindustrie. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden zowel procesinstallaties als ondersteunende procesapparatuur en constructies, zoals trappen en bordessen. Altijd met een optimaal hygiënisch ontwerp als uitgangspunt, gecombineerd met aandacht voor de specifieke wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Wij denken mee over het optimaliseren van het complete bedrijfsproces om de kwaliteitszekerheid te vergroten, mankracht te reduceren, de traceerbaarheid te verhogen en de afkeur van producten te minimaliseren.

Voedselveiligheid als topprioriteit
Met RIJKERS haalt u specialisten in huis. Dat merkt u aan hun actuele kennis op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, waarin wij doorlopend investeren. Maar ook aan onze werkwijze, die voldoet aan de strengste wetgeving, de HACCP-eisen en HDN-methodiek. Daarnaast volgen wij de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Door onze uitgekiende werkwijze volgens strikte procedures, bieden wij u de broodnodige zekerheid op elk vlak.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++