(Licht) chemische industrie

RIJKERS is dé processpecialist als het gaat om de handling van met name samenstellingen van poeders en vloeistoffen voor de (licht) chemische industrie. Onze kracht? De koppeling van onze uitgebreide materiaal- en proceskennis aan de specifieke processen van u als opdrachtgever. Dit leidt tot betrouwbare, degelijke en onderhoudsarme procesinstallaties en componenten voor het opslaan, transporteren, wegen, mengen en doseren van producten en afvalstromen. Ook het onderhoud is bij RIJKERS in vertrouwde handen.

Verantwoord investeren in kritische processen
Met onze expertise dragen wij bij aan de bedrijfszekerheid en het rendement van uiteenlopende kritische processen in de (licht) chemische industrie. U vindt onze oplossingen bijvoorbeeld bij producenten van verf, wasmiddelen en industriële lijmen. Aan de implementatie gaat een uitgekiend advies vooraf, natuurlijk met oog voor de total cost of ownership. Zodat u verzekerd bent van een bedrijfseconomisch verantwoorde investering.

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++