De markten waarin wij actief zijn

Met de handling van poeders en vloeistoffen als specialisme, realiseren wij optimaal werkende procesinstallaties. Dit doen wij voor opdrachtgevers in de (licht) chemische, voedingsmiddelen- en zuivelindustrie.

(Licht) chemische industrie

RIJKERS is dé processpecialist als het gaat om de handling van met name samenstellingen van poeders en vloeistoffen voor de (licht) chemische industrie. Onze kracht? De koppeling van onze uitgebreide materiaal- en proceskennis aan de specifieke processen van u als opdrachtgever. Dit leidt tot betrouwbare, degelijke en onderhoudsarme procesinstallaties en componenten voor het opslaan, transporteren, wegen, mengen en doseren van producten en afvalstromen. Ook het onderhoud is bij RIJKERS in vertrouwde handen.

Verantwoord investeren in kritische processen
Met onze expertise dragen wij bij aan de bedrijfszekerheid en het rendement van uiteenlopende kritische processen in de (licht) chemische industrie. U vindt onze oplossingen bijvoorbeeld bij producenten van verf, wasmiddelen en industriële lijmen. Aan de implementatie gaat een uitgekiend advies vooraf, natuurlijk met oog voor de total cost of ownership. Zodat u verzekerd bent van een bedrijfseconomisch verantwoorde investering.

Kalkmelkinstallatie voor Antwerpse haven
Voedingsmiddelenindustrie

RIJKERS is actief over de volle breedte van de voedingsmiddelenindustrie. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden zowel procesinstallaties als ondersteunende procesapparatuur en constructies, zoals trappen en bordessen. Altijd met een optimaal hygiënisch ontwerp als uitgangspunt, gecombineerd met aandacht voor de specifieke wensen en eisen van onze opdrachtgevers. Wij denken mee over het optimaliseren van het complete bedrijfsproces om de kwaliteitszekerheid te vergroten, mankracht te reduceren, de traceerbaarheid te verhogen en de afkeur van producten te minimaliseren.

Voedselveiligheid als topprioriteit
Met RIJKERS haalt u specialisten in huis. Dat merkt u aan hun actuele kennis op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid, waarin wij doorlopend investeren. Maar ook aan onze werkwijze, die voldoet aan de strengste wetgeving, de HACCP-eisen en HDN-methodiek. Daarnaast volgen wij de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG). Door onze uitgekiende werkwijze volgens strikte procedures, bieden wij u de broodnodige zekerheid op elk vlak.

Uitdagingen van de klant overnemen
Zuivelindustrie

RIJKERS koppelt ruime kennis van de zuivelverwerkende industrie aan jarenlange ervaring in het realiseren van procesinstallaties. Natuurlijk ligt de focus daarbij op de specifieke toepassingen van u als opdrachtgever. Door alle kennis slim samen te brengen, dragen we bij aan (onderdelen van) procesinstallaties die aansluiten bij uw situatie, zowel in technische als in bedrijfseconomische zin. Met minimale operationele kosten als resultaat. Veel aandacht gaat uit naar uitgekiend projectmanagement. We zetten snel en efficiënt de juiste stappen: van werktuigbouwkundig ontwerp tot implementatie in uw productielijn.

Procesbeheersing en veiligheid voorop
Gedegen risicobeheersing, een hoogwaardig sanitair ontwerp en een scherp oog voor (voedsel)veiligheid gaan bij RIJKERS hand in hand. Als lid van het Hygienic Design Network (HDN) lopen wij voorop in het hanteren van de strengste normen binnen de zuivelindustrie. Waarin dit tot uiting komt? Bijvoorbeeld in de CIP-, SIP- en kalkmelkinstallaties die we realiseren. Daarnaast is RIJKERS al meer dan twintig jaar ISO- en VCA**-gecertificeerd, en beschikken we over de meest uitgebreide laskwalificaties.

Innovatief ontwerp voor beperkte ruimte

RIJKERS maakt deel uit van de SLB GROUP. De bedrijven binnen onze groep zijn actief in het hart van de agro- en foodindustrie in Nederland. Dé industrie waarin ons land internationaal gezien een toppositie vervult.

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in cijfers: 

+++ tweede exporteur van de wereld op het gebied van agro en food, na de VS +++

+++ derde grootste exporteur op het gebied van machines voor de foodindustrie +++

+++ de op één na grootste exporteur van zuivelproducten ter wereld +++

+++ 20% van het bruto binnenlands product wordt verdiend met agro en food +++

+++ grootste machinebouwers ter wereld voor kippenslachterijen +++